Hvordan er det å være vegetarianer?

Hei bloggen! 

Det de fleste spør meg om når de finner ut at jeg er vegetarianer er: Hvordan klarer du det? er det vanskelig? hvorfor?

"Hvorfor" spørsmålet irriterer meg alltid. Det er vel samma om jeg er allergisk, ikke liker det eller er i mot hele industrien. Grunnen til at jeg tenker sånn er fordi hvis man er allergisk er det "greit" at man ikke spiser det. Liker man det ikke så er det "greit" at man ikke spiser det. Men hvis jeg har sterke meninger mot hele industrien så får jeg en hel tale om hvor idiotisk jeg er og blablabla. La alle ha sine meninger. Det er ikke sånn at ingen får spise kjøtt bare fordi jeg ikke gjør det. Så ikke tving meg til å spise kjøtt bare fordi du gjør det. 

Når det kommer til hvordan det var å slutte med det, må jeg si det gikk veldig bra. Heelt til jeg skulle ut på byn og alle skulle ha nattmat (kebab). Kjente det var litt kjedelig å måtte gi opp den gleden, men sånn er det.

Jeg kuttet ut  kylling i 1 år før jeg kuttet ut alt. Det er greit å starte litt sånn gradevis hvis man er usikker.  

Har du noen gang sprukket? Nei. ikke en gang. Men jeg var fryktelig uheldig på nyttårsaften når jeg feiret med familien til samboeren min. Da holdt jeg meg klart unna kalkunen. Mens jeg spiste og koste meg fant jeg ut at sausen jeg hadde på potetene mine var laget av kraft til kalkunen! Eller anden, husker ikke helt. Da var det like før jeg kastet opp!

Det er i seg selv ikke vanskelig å ikke spise kjøtt, men man innser ikke helt hvor mange ting som inneholder det. Det er faktisk helt sykt! Men det jeg synes er veldig kjedelig er det når jeg skal på besøk.. Hvis de ikke vet at jeg er vegetarianer så føler jeg mer frekk når jeg takker nei til maten de har laget til meg. Og hvis de vet det får jeg dårlig samvittighet for det ekstra bryet med å lage egen mat bare til meg... 

Men jeg angrer ikke et eneste sekund. Jeg føler meg friskere, sunnere og har mye bedre samvittighet! 

Har dere noen flere spørsmål så er det bare å spørre <3

Til helvete med skatten!

Hei bloggen!

Det blåser storm ute så jeg har ikke orket å finne på noe i dag, og da kommer tankene. Tanker som gjør meg forbannet. Tanker som kommer til å følge meg for alltid. Tanker til å bli sint over. Til helvete med skatten! 

Nå er jeg jo myndig og med en gang jeg får meg en fast jobb må jeg begynne å skatte. Å betale skatt er ikke noe jeg egentlig har noe i mot. Det går jo til samfunnet. Vi må jo hjelpe til med felles interesser som helsevesen og bedre veier osv. Men det er en ting vi må bidra med som får meg til å bli kvalm. Nemlig pelsindustrien. Det at jeg må betale for små torturkammer gjør meg sint. Jeg er jo tross alt vegetarianer.

Hele livet har jeg vært i mot alt dette og jeg har aldri brukt penger på pels og nå spiser jeg heller ikke kjøtt, men likevel bidrar de pengene jeg jobber hardt for til noe jeg selv synes er helt forferdelig. I mitt hode er det urettferdig og feil. Hvis staten absolutt vil bidra så kan de gjøre det av egen lomme, ikke av min eller andres.  

Mange tenker at i Norge har de det bra, men det er ikke tilfellet. Ikke i nærheten.

 

 

Gladnyhet!

Hei bloggen!

Alltid før jeg våkner pleier jeg å sjekke mailen min for sponsoravtaler osv. Men i dag fikk jeg en skikkelig gladnyhet! For en stund tilbake skrev jeg under på noe angående pelsgårder i Kina. De hadde tydeligvis fått nok underskrifter for ikke så lenge siden til å stenge over tre store pelsgårder. Hvor utrolig er ikke det? Det har jeg bidratt med på mitt lille rom i mitt lille hus. Føler meg som en Gud her jeg sitter, haha. Ikke nok med det, men jeg fikk også tilsendt en video av revene første gang ute i naturen. Jeg vet jeg er over gjennomsnittet glad i dyr, men jeg tror hvem som helst hadde blitt rørt av å se de sprette rund omkring i det fri.

Tenk å utgjøre en så stor forskjell på å gjøre noe så lite. Det tok meg bare noen sekunder å skrive ned navnet mitt og sende det inn. Greit, det tok ett år før det skjedde noe, men det skjedde. Takket være at jeg og mange andre ga noen sekunder av livet sitt til å tenke på noen andre enn seg selv. 

Nå følte jeg at jeg ble litt for dyp her, haha. 

Tatoveringen min er faktisk der for å minne meg på akkurat det. Kanskje det er derfor den ser så trist ut? aner ikke, haha <3

 

 Men nå får jeg komme meg til bake til mitt glamorøse liv utenfor bloggen.  Blogges

Jeg er bedre enn dere

Hei bloggen!

Jeg er så utrolig lei av alt hatet jeg får på bloggen og i hverdagen. Ikke det om at jeg er stygg og dårlig til å blogge, for det er jeg jo altså ikke. Men det at folk ikke respekterer mitt valg om å ikke spise kylling. Det er egentlig veldig respektløst. Men jeg trøster meg med en ting, nemlig det at jeg er bedre enn dere. Jeg tar meg tid til å tenke på andre enn bare meg selv. Det skal ikke så jævlig mye til. Det å kutte ut kylling klarer vel de fleste hvis de bare tar seg tid til å faktisk tenke på hvordan ting er i den virkelige verden. Ting dukker ikke bare opp i butikken liksom.

Jeg har ingenting i mot de som velger å spise det, herregud. Jeg er ikke psyko hippie kjerring. Men når du rakker ned på meg for å gjøre noe bra for samfunnet så kan du faktisk bare gå å F*** your self. 

Kyllinger blir satt i trange "bur" og de får ALDRI se sollys. De blir fetet opp til det maksimale slik at de ikke klarer å gå. Jeg mener, bena knekker på grunn av vekten. dette skjer i løpet av en uke nesten. Det er jo helt sykt? er det ikke? Fjærene blir nappet av dem og nebbene klippet av slik at de ikke skal drepe hverandre. Ja, de blir gale av all piningen så hvis de har nebb så dreper de hverandre. Tenk den slags klaustrofobi. Det er jo helt sykt!

Så hvis du fortsatt velger å rakke ned på mine valg eller le meg opp i trynet, så er det noe alvorlig galt med deg. Men jeg kommer til å le sist, og du vet hva dem sier? Den som ler sist ler best, så HAHAHAHA! 

 


Jeg velger å ikke legge ut en video angående temaet på grunn av at det er så fælt, fysj! Men dere kan finne hvor som helst hvis dere gidder å bruke tide på det. 

Gjerne del dette innlegget!

 

 

Det er ikke alltid lett

Hei dere. I går bestemte jeg meg for å ikke blogge. Ikke fordi jeg ikke hadde tid eller ikke hadde noe å blogge om, men fordi jeg ikke hadde lyst. De fleste som leser bloggen min får med seg alt hatet som følger med den. Det er ikke alltid like "gøy" å lese hva folk mener om meg når det er så negativt som det er. Jeg prøver å heve meg over det, men det er ikke alltid like lett. Kommentarer som at jeg er dum og feit plager meg ikke, jeg ler faktisk bare av det fordi jeg vet at jeg verken er dum eller feit. Men kommentarer som at jeg fortjener å dø og at jeg er narsissistisk osv, det gjør litt vondt. 

I går hadde jeg rett og slett ikke klart slike kommentarer oppå alt annet. Jeg velger jo selv å ikke skrive om veldig personlige og private ting. nemlig fordi at de er personlige. Og hvis jeg først velger å åpne meg, vil jeg ikke ha en "du fortjener å dø" kommentar slengt etter meg. Jeg er bare et menneske jeg også. Bare fordi jeg velger å blogge betyr ikke det at jeg må smile og godta alt som en jævla robot. Jeg skjønner det at jeg provoserer mange mennesker, men jeg skrive ihvertfall meningene mine som en offentlig person, Ikke som en feig Anonym. 

Natta alle sammen! Blogges

Kvalm av meg selv

Her om dagen skjedde det noe jeg absolutt ikke er stolt over... Jeg spiste noe som jeg mente var verdens beste salat. Det tok litt tid før jeg la merke til at det var KYLLING salat. Jeg blir litt kvalm av meg selv for å være helt ærlig, For dere som ikke vet det så spiser jeg ikke kylling. Eller det var i hvert fall det jeg trodde.. Noen mener at jeg overreagerer og bla, bla, bla. Men kyllingindustrien er helt forferdelig og det er noe jeg føler ganske sterkt for. Pluss så blir jeg lett kvalm av kylling så det er ikke noe tap for meg, hihi. Men nå føler jeg meg som et utrolig dårlig menneske. huff.. Jeg får bare følge bedre med neste gang. 

Og nei, jeg er ikke en gal hippie chick som er vegetarianer og sånn. Men jeg spiser ikke kylling og jeg hadde aldri kjøpt noe med ekte pels, ÆSJ og FYSJ! Så da vet dere det.#blogg #hverdag

Natta fra blogghora

Kjære Anonym.

Kan du fortelle meg hva du mener med at jeg er en blogghore (what ever that is)? Kanskje jeg er litt dum nå, men hvor kom den tittelen i fra? Og hva gjør en blogger til en blogghore? Ikke vet jeg.. Så hvis du kan være så snill å skinne et lys på det for meg, hadde det vært konge!

Over til dere snille gode lesere som jeg elsker så høyt. Takk for at dere står opp for meg i kommentarfeltet og tar de kampene jeg velger å ikke kjempe. Jeg setter så utrolig stor pris på det. Absolutt hverdagens høydepunkt! Hva skulle jeg gjort uten dere?

tusen klemmer og god natt fra Blogghora!

 #blogg #hverdag

Det styggeste som finnes!

UTROSKAP folkens. Det finnes ikke noe jeg liker mindre enn dette. Kan man egentlig gjøre noe verre mot et menneske? I don't think so. Spørsmålet jeg stiller meg selv hver gang jeg hører om sånne ting er; Hvorfor ikke bare dumpe typen\dama hvis du har det så fælt? Fordi en ting er sikkert, hvis du føler trangen til å være utro så er ikke det forholdet noe for deg og det kommer garantert ikke til å vare resten av livet. 

Jeg personlig har aldri vært utro og kommer aldri til å være det, men jeg kjenner faktisk utrolig mange som er eller har vært det. Det er litt skummelt at det har blitt en helt normal greie på en måte. Kall meg gammeldags eller noe, men jeg mener et forhold er kun for to. 

 

Dagens Gode Gjerning! - Video


Se! Jeg er ikke så selvsentrert som alle sier! ;) Til Dere

Jeg får mye hat, og med mye hat mener jeg MYE. De fleste bloggere skriver et personlig innlegg til haterne sine, men ikke jeg. I stede for å fokusere på de anonyme drittungene har jeg tenkt å fokusere på de gode snille menneskene der ute. Dere som støtter meg og snakker for meg i kommentarfeltet. Det at helt fremmede mennesker jeg aldri har snakket med står opp for meg er helt fantastisk. Jeg blir så utrolig glad!

Skal jeg være helt ærlig så var det faktisk en del ganger jeg ikke hadde lyst til å blogge mer, men nå er motivasjonen på topp igjen! Mange sier at fordi man er en blogger må man tåle sånne ting og jeg er enig til en viss grad. Kommentarer vil alltid påvirke meg både positivt og negativt, men jeg tar det ikke til meg. Jeg vil bare takke alle dere snille gode lesere der ute! Tusen takk for all støtten jeg får hver dag. Det setter jeg utrolig stor pris på! 

 

Skaper jeg kroppspress?

Hei alle sammen!

Jeg har fått noen kommentarer på innlegget mitt om at jeg skaper kroppspress av å legge ut bilde i bikini. Å bidra til kroppspress er noe jeg ikke ønsker, men jeg mener selv at jeg ikke gjør det.

Her er bildet det gjelder

Hadde en tjukk person lagt ut samme bildet som jeg gjorde så hadde dere nok skrevet at hun var utrolig fin osv. Men siden jeg ikke er tjukk så er det greit å bestemme at min kropp ikke kan vises siden den skaper kroppspress? Hvem er dere som bestemmer at jeg ikke er kraftig nok til å være stolt over min egen kropp? Har ikke slanke jenter lov til å være stolt? 

Jeg kan faktisk ikke noe for at kroppen min ser slik ut. jeg spiser som en voksen mann og jeg spiser bare dritt mat. Forbrenningen min er som den er, og jeg kan ikke gjøre noe med det. Alt dette oppstyret med kroppspress har gått litt for langt synes jeg. Nå kan man jo ikke engang være stolt over den kroppen man har fått. Alle er forskjellige enten om dere liker det eller ikke.

 

 

Rosaboble

Hei alle sammen! 

Det er så utrolig deilig å komme hjem etter jobb og så er været på topp! Jeg har valgt å utnytte denne dagen til det fulleste. Det betyr selvfølgelig å ligge ute og prøve å få farge før jeg drar til Frankrike. Men vi får se hvor mye farge jeg klarer å skape sammen. Sikkert ikke så voldsomt mye. 

Apropos farge. Jeg kan ikke tro det, men jeg fant meg selv ligge i en rosa solseng med en rosa brus i hånden med en rosa bikini og rosa sandaler. Mer "rosa"blogger kan man vel egentlig ikke bli eller? Jeg lever i en såkalt "rosaboble". Alt er fint hvis det bare er rosa. Ting jeg egentlig ikke trenger kjøper jeg hvis det har fargen rosa. Jeg mener.. -rommet mitt er rosa, hånklærne mine er rosa, kofferten min er rosa og til og med sminkeserviettene mine er rosa. Noen mener jeg er litt for gammel for rosa, men jeg sier fuck de. Her er et ROSA kyss fra meg til deg! 

Hva er din favoritt farge? 

#Verdtåbevare

Hei alle sammen!

De som kjenner meg veldig godt, eller ikke så godt vet at jeg er en gal dyreelsker. Hele livet mitt har jeg vært så fascinert over alle slags dyr (medmindre de har mer en fire bein og to øyne). Jeg spiser sau og gris osv.. jeg er ikke i mot det i det heletatt. Men det å drepe dyr for gøy eller for egen fortjeneste syntes jeg er grotesk. Vi har utryddet så mange arter og det er så mange som som er på grensa til utryddelse. 

 For bare 100 år siden fantes det over 100.000 tigere, og nå finnes det bare 3.200 igjen. mellom de to tallene er det flere underarter som er helt utryddet. Det er jo helt sykt faktisk, eller hva? De blir skutt av snikskyttere for den vakre pelsen eller for "medisinske grunner". gjennomsnittlig 2 tigere blir skutt i uken.
Her er en liste over hva tigeren "hjelper mot" medisinsk:

 • Klørne brukes som et sedativ mot søvnløshet
 • Tennene brukes mot feber
 • Snutelæret brukes i behandlingen av overfladiske sår og bitt
 • Øyeeplene brukes til å behandle epilepsi og malaria
 • Værhårene brukes til å behandle tannverk
 • Halen brukes i behandlingen av hudlidelser
 • Penis brukes som afrodisiakum (et elskovsmiddel i drikkeform)
 • Gallen brukes til å behandle hjernerystelser og meningitt
 • Skjelettet brukes blant annet til å lage en anti-inflammatorisk droge for behandling av reumatisme og ulike giktformer, hodeverk, slapphet, stive ledd, paralyser i rygg og legger, dysenterimed mer
 • Fett brukes i behandlingen av spedalskhet og reumatisme
 • Hjernen brukes til behandling av latskap og kviser
 • Ekskrementer brukes til å behandle verkebyller og hemoroider, samt til å kurere alkoholisme

 

Alt dette er det jo annen form for medesin for vil jeg påstå.. 

 

Jeg er stolt over å si at jeg er med på å hjelpe tigeren fra utryddelse. For ikke mer enn 200kr i måneden så gjør jeg en forskjell. Jeg vet at det kanskje ikke er en veldig stor forskjell, men jeg er iværtfall med. 
Bli tigerfadder Her 

 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/8236309/?claim=qnyzy78shr3">Follow my blog with Bloglovin</a>

 
Hei! Jeg er en 18 år gammel jente fra Fredrikstad. Håper du liker bloggen min og velger å stikke innom igjen ;)


Kontakt: Sunnivahope@hotmail.com


Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser
hits